Paviljongit
- Dutch Oven
- Dutch Oven - tärkeää tietoa
- Valurautapadan ostaminen – erilaiset mallit
- Ominaisuudet - mikä Dutch Oven pitäisi valita?
- Usein kysytyt kysymykset
Dutch Oven
Ensimmäisten auringonsäteiden myötä monet siirtyvät taas ulos puutarhaansa. Grillauksen ystävät saavat nyt rahoilleen vastinetta. Kaasu- tai hiiligrillin lisäksi myös äärimmäisen paljon kuumuutta kestävä Dutch Oven tarjoaa paljon vaihtelua. Sitä voidaan kutsua myös valurautapadaksi, ja sen kohdalla on kyse hyvin laadukkaasta ja pitkäikäisestä tuotteesta. Siinä voit esimerkiksi paistaa, paahtaa, hauduttaa, kypsentää tai keittää erilaisia ruokalajeja ylä- ja alalämmöllä.
Dutch Oven - tärkeää tietoa
Massiivinen ja paksuseinäinen pata on valmistettu valuraudasta, ja se on erinomaisten materiaaliominaisuuksien ja laadukkaan työstön ansiosta lähes rikkoutumaton. Voit ostaa valurautapadan ja käyttää sitä eri tavoin:
- grillissä
- uunissa
- Dutch Oven -nuotiolla
- liedellä, ilman jalkoja
Halusitpa sitten paahtaa, hauduttaa tai paistaa, padalla voit valmistaa lähes kaikkia ruokalajeja, kuten keittoja, patoja, gulassia, nyhtöpossua, paistia, leipää tai kakkua. Pata varastoi lämpöä erittäin hyvin. Merkittävä ero lieteen verrattuna on, että pata pääsee suoraan kontaktiin lämmönlähteen, esimerkiksi hiilten, kanssa. Pata koostuu:
- padasta ja kannesta
- jaloista
- kantokahvasta
Jalkojen ansiosta voit sijoittaa paksuseinäisen, erityisen hyvin kuumuutta kestävän ja lämpöä siirtävän padan hiilille tai ripustaa sen nuotion ylle kahvasta. Käyttö on helppoa: aseta marinoitu tai maustettu ruoka vähäiseen veteen ja sijoita pata sitten esimerkiksi hehkuvan hiilloksen päälle. Valurautaisen kannen erikoisuus on sen reunus, joka nousee korkealle ylöspäin. Siten voit asettaa brikettejä tai hiiliä myös padan päälle, jolloin saavutat ylä- ja alalämmön. Tämä on erityisen hyvä ominaisuus silloin, kun haudutat tai leivot. Reunan ansiosta hiilet eivät voi tippua ruoan joukkoon. Ruokalajit kypsyvät hellävaraisesti ja täsmällisesti. Älä avaa kantta kovin usein ruoanvalmistuksen aikana.
Valurautapadan ostaminen – erilaiset mallit
Löydä patojen suuri valikoima verkkokaupastamme. Monissa malleissa on jalat sekä sanka ripustusta varten. Myös koot vaihtelevat, esimerkiksi:
- 4 litraa: kahdesta neljään hengelle
- 5,7 litraa: neljästä kuudelle hengelle
- Dutch Oven 9 litraa: kymmenelle tai sitä useammalle hengelle
Erittäin pidetty on myös Dutch Oven -setti, joka sisältää useita tuotteita: sangallisen padan, pannun, kasarin, paistolevyn, telineen padalle ja kannen nostimen. Näistä viimeisin kuuluu useimmiten toimitukseen. Sen avulla voit nostaa kannen.
Ominaisuudet - mikä Dutch Oven pitäisi valita?
Matalat padat sopivat ruoille, jotka vaativat paljon lämpöä, ja syvät mallit taas hitaasti matalassa lämpötilassa kypsyville ruoille. Erilaisten kokojen lisäksi kattavaan valikoimaan sisältyy jokaiselle sopiva nuotiopata. Pitäisikö sen olla jalustalla vai ilman? Jalallinen malli mahdollistaa käytön ulkona ja/tai sisätiloissa. Sangan avulla voit ripustaa padan avotulen ylle. Mikäli myös kannessa on jalat, tarjoutuu mahdollisuus asettaa se ylösalaisin hiillokselle ja käyttää sitä paistinpannuna.