14 päivän peruutusoikeus Ilmainen toimitus

Ilmankostuttimen ostaminen

Liian kuivasta huoneilmasta kärsivät muutkin kuin astmaatikot ja allergikot. Ilmankostuttimen avulla voit luoda terveellisen huoneilmaston. Olipa kyse yksityisistä tiloista, toimistosta tai työhuoneesta, se on kaikkialla tärkeää. Mutta miten nämä laitteet toimivat, ja miten ne eroavat toisistaan?

Ilmankostuttimet – mitkä ovat niiden edut?

Etenkin lämmityskaudella huoneilma on kuivaa. Se vaikuttaa negatiivisesti niin ihmisiin, eläimiin kuin kasveihinkin. Ratkaisu on ostaa ilmankostutin. Se vapauttaa vettä ilmaan hallitusti. Korkeampi ilmankosteus parantaa hyvinvointia, ja mukavuutesi ja terveytesi hyötyvät siitä. Laite rentouttaa esimerkiksi hengitysteitäsi. Liian matala ilmankosteus, joka on ihanteellisessa tapauksessa 45–55 %, kuivattaa limakalvoja. Taudinaiheuttajat voivat siten tunkeutua kehoon lähes huomaamatta. Kuiva ilma lisää riskiä saada influenssavirustartunta. Liian kuiva huoneilma aiheuttaa:

 • yskää
 • ihon kutinaa
 • päänsärkyä
 • univaikeuksia

Ilmankostuttimet makuuhuoneeseen ja muihin huoneisiin – erilaiset mallit

Löydät verkkokaupastamme erilaisia laitteita, jotka parantavat kotisi ilmastoa, esimerkiksi Klarstein VapoAir Opal -ilmankostuttimen, joka kostuttaa huoneilmaa seitsemällä sumutetasolla. Se sopii joka tilanteeseen, sillä sinä päätät, haluatko kylmää vai lämmintä sumua. Kun asetettu kosteus saavutetaan, laite kytkeytyy pois päältä tai päinvastoin. Digitaalisella kosteusnäytöllä varustetun LED-näytön ansiosta sinulla on aina kaikki näkyvissä.

Toinen erityinen laite, jonka voit ostaa, on Monaco-ilmankostutin, joka tuottaa hienoa vesisumua ultraäänitekniikan ansiosta ja poistaa pölyn, bakteerit ja sienet antibakteerisella suodattimella. Laite toimii siten myös ilmanpuhdistajana. Ilmankostutus vähentää pölyä ja sen kautta myös allergiaoireita. Ionisaattori auttaa lisäksi myös kamppailussa epämiellyttäviä hajuja, kuten tupakansavua, vastaan.

Ilmankostuttimet – tärkeät toiminnot

Moniin hyödyllisiin toimintoihin ja erikoisuuksiin kuuluvat esimerkiksi:

 • eri sumutustasot
 • automaattinen tila
 • yötila
 • ajastin
 • aromidiffuusori
 • kosketusnäyttö
 • kaukosäädin
 • hälytysvalo automaattinen sammutus, kun vesisäiliö on tyhjä

Millainen ilmankostuttimen tulisi olla?

Halutessasi voit käyttää lämmitystoimintoa myös lämpimän sumun tuottamiseen. Aromidiffuusori antaa vesisumulle lievän tuoksun. Laitteen käyttö on kosketusnäytön ja kaukosäätimen ansiosta helppoa ja mukavaa. Ilmanpesijät ovat samanaikaisesti sekä ilmankostuttimia että puhdistajia. Kaikki laitteet ovat erittäin tyylikkäitä ja sopeutuvat ihanteellisesti huoneeseen. Vesisäiliön koosta riippuen voit käyttää laitetta eri huoneissa. Valmistajat antavat suosituksen siitä, kuinka suurille huoneille laite soveltuu.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä etuja ilmankostuttimella on?

Tasapainoinen ilmankosteus estää limakalvojen kuivumista erityisesti lämmityskaudella ja tukee immuunijärjestelmää. Hyvässä huoneilmassa voit hengittää terveellisesti. Tehokkaat ultraäänisumuttimet soveltuvat jatkuvaan käyttöön. Niiden käyttöääntä tuskin havaitsee.

Miten ilmankostutin toimii?

Ultraääntä käyttävät sumuttimet ovat yleisiä. Vesi sumutetaan pieninä pisaroina. Ne kuluttavat vain vähän energiaa. Ilmanpesijöissä on lisäksi suodatin, joka suodattaa esimerkiksi pölyä ja siitepölyä.

Mitkä ominaisuudet ovat käytännöllisiä?

Voit säätää huoneilman yksilöllisesti haluamaasi arvoon ilmankostuttimen eri tasoilla. Automaattilaitteissa ilmankosteutta voi säätää. Integroitu hygrostaatti mittaa jatkuvasti arvoa ja säätää tehoa. Erikseen päälle kytkettävä ionisaattori muuttaa happimolekyylit negatiivisiksi ioneiksi. Se helpottaa suodatusta. Laitetta voi hallita kaukosäätimellä sohvalta käsin ja käyttöajan voi säätää ajastimella.

Ylös