Digitaaliset DJ-kontrollerit

Yksi kaikille ja kaikki yhdessä – digitaalinen DJ-kontrolleri

Vinyylilevyt ovat painavia, CD-levyt naarmuuntuvat nopeasti ja MP3-tiedostot painavat aina niin paljon, kuin laite, johon ne on tallennettu. Kaikesta huolimatta näiden kaikkien elementtien hallinta onnistuu työkalulla nimeltä DJ Controller (suomeksi yleensä DJ-kontrolleri tai DJ-ohjain), joka helpottaa työtäsi ja avaa lisäksi uusia mahdollisuuksia. Digitaalisessa DJ-kontrollerissa on paljon toimintoja, se tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia ja vie vain vähän tilaa. Jos DJ-controller jotain tarvitsee, niin ainoastaan virtaa ja tietokonetta.

DJ Controller -Periaate

Siinä missä perinteinen DJ:n laitekokonaisuus koostuu mikseristä, kahdesta levysoittimesta sekä CD-soittimesta, useimmat digitaaliset DJ-kontrollerit ovat kokonaisuuksia, joissa kaikki tulee samassa paketissa. Niissä DJ-mikseri sekä molemmat levysoittimet yhdistyvät erittäin kompaktissa muodossa. Soitettavan musiikin tuot laitteeseen kätevästi joko USB-muistitikulta tai käytät DJ-kontrolleria laitteena, jolla ohjaat tietokoneesi DJ-ohjelmistoa. DJ-ohjain mukautuukin näin eri tilanteisiin ja on käytettävissä kaikenlaisissa tapahtumissa. Kuka tietää, missä seuraavat juhlat pidetään?

Tekniikka

Digitaalisella DJ-kontrollerilla miksaat kaikenlaista musiikkia ja missä vaan ja juuri siitä laitteesta, joka sinulla sattuu olemaan mukana – USB-muistitikulta, tietokoneelta, iPodilta tai puhelimesta. Digitaalisessa DJ-kontrollerissa on mukana sekä musiikkisoitin että mikseri. Voit nyt turvallisin mielin luopua mitä erilaisimpien arvokkaiden laitteiden ostamisesta!

 
Teknisestä näkökulmasta katsottuna digitaalinen DJ-kontrolleri toimii suhteellisen yksinkertaisesti. Musiikki löytyy tietokoneelta tai USB-muistitikulta. Mikäli haluat, voit käyttää tietokoneella DJ-ohjelmistoa, joka tulee mukana useissa DJ-kontrolleri-paketeissa, silloin digitaalinen DJ-kontrolleri toimii ohjelmiston ohjauslaitteena, niin sanotusti yksinkertaistettuna laitteena. Digitaalisessa DJ-kontrollerissa on lisäksi erilaisia, vapaasti valittavia ja säädettäviä efektejä, jotka tuovat miksaukseen lisätunnelmaa. Jos haluat käyttää standalone-toimintoa, voit ohjata ja soittaa sen avulla muistitikulla olevia kappaleita suoraan digitaalisella DJ-kontrollerilla. Sen avulla onnistuu myös kappaleiden säätö eli nopeuden mukauttaminen, aloittaminen, lopettaminen tai mitä tahansa kyseisellä hetkellä tarvitseekaan tehdä. Erilaisia efektejä löytyy roppakaupalla. Mikäli päädyt digitaaliseen DJ-kontrolleriin, jota voi käyttää iPodilla tai iPhonella, toimii laite samalla tavalla kuin USB-muistitikkua hyödyntävä laite. Laitteen mediakirjastosta tulee levykokoelmasi, jonka voit ottaa mukaan minne tahansa. Digitaalinen DJ-kontrolleri tekee siitä mahdollista.

Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.
Kirjaudu sisään
Anna tähän sähköpostiosoitteesi.
Anna vähintään 6 merkkiä.